Po definiciji, TRAINER je folijarno đubrivo sa 100% biljnim aminokiselinama i peptidima, PRAKTIČNO GOVOREĆI TRAINER JE OD BILJKE ZA BILJKU
TRENER JE JEDINSTVEN PROIZVOD NA TRŽIŠTU JER SADRŽI SLOBODNE AMINOKISELINE I PEPTIDE, I TO PEPTIDE KOJI STIMULIRAJU FUNKCIONISANJE BILJKE (plant stimulating peptide - PSP PEPTIDI). DAKLE, NA TRŽIŠTU NE POSTOJI NIJEDAN PROIZVOD KOJI BI SE MOGAO POREDITI SA TRENEROM. ZA VEĆINU PROIZVOĐAČA OVO MOŽE ZVUČATI KAO NEPOZNANICA, KAO FILOZOFIJA, I MNOGO KOMPLIKOVANO. ZBOG TOGA, POTREBNA SU DETALJNIJA POJAŠNJENJA.
TRAINER je inovativni (revolucionarni) proizvod formulisan 100% kao organski, odnosno sadrži 100% organske materije na osnovi biljnih, ili (L) aminokiselina i peptida. Proizveden je od biljnih proteina, njihovom enzimatskom hidrolizom u procesu inovativne tehnologije nazvane LISIVEG, i sadrži najčešće korištene aminokiseline u biosintetskim procesima biljaka, u najdelotvornijim i optimalnim odnosima.
PRAKTIČNO: TRAINER SADRŽI IZ BILJKI IZOLOVANE AMINOKISELINE I PEPTIDE, DAKLE POTPUNO PRIRODNE KOMPONENTE. PROCES U KOJEM SU AMINOKISELINE I PEPTIDI DOBIJENI JE JEDINSTVEN RECEPT KOMPANIJE ITALPOLLINA, I RADI SE O SPECIFIČNOJ RAZGRADNJI POMOĆU MATERIJA KOJE ISTU PODRŽAVAJU (ENZIMI), A TEHNOLOGIJA JE NAZVANA LISIVEG. OBZIROM DA SU AMINOKISELINE I PEPTIDI UZETI IZ BILJAKA, JASNO JE DA SU U SASTAVU TRENERA ONE KOJE BILJKE NAJČEŠĆE KORISTE U SVOM FUNKCIONISANJU. TAKOĐE, AMINOKISELINE U TRENERU SU U TAKVOM OBLIKU, FORMI I ODNOSIMA KOJI NAJBOLJE ODGOVARAJU ZA BILJKU. TO JE, NAJJEDNOSTAVNIJE PREDSTAVLJENO U PRAKSI ONO ŠTO MOŽETE PROČITATI NA ETIKETI ILI REKLAMI TRENERA.

Posebnost trenera nisu samo slobodne aminokiseline, već PSP (plant stimulating peptides), odnosno biljni stimulirajući peptidi, ili peptidi koji stimuliraju biljke, kao i signalni peptidi, koji prenose određeni signal, može se reći pokreću određene procese, i to specifično na nivou ćelije biljke. Trainer u većini upravo sadrži ove peptide, i po tome je neprikosnoven.
ŠTA TO PRAKTIČNO ZNAČI? KADA JE KOD BILJAKA MALINE, BEZ OBZIRA NA PERIOD I FENOFAZU, BLOKIRAN ODREĐENI PROCES U RASTU I RAZVOJU, MI ĆEMO PRIMENITI TRAINER DA SE SVE VRATI U NORMALU. E SAD, TRAINER NIJE ČAROBNI ŠTAPIĆ, ZA NJEGOV NAJBOLJI EFEKAT MORA SE TAČNO I PRECIZNO ZNATI ŠTA JE PROBLEM. AKO KASNI RAZVOJ PUPOLJAKA NA IZDANCIMA, ILI SE ON ODVIJA NERAVNOMERNO, TO JE ZNAK DA JE NARUŠEN PROCES U BILJCI KOJI TO OBAVLJA. DA BI SE ON POKRENUO, POTREBNO JE DATI PEPTIDE KOJI SU ZA NJEGA ZADUŽENI, I TADA MI PRIMENJUJEMO TRENER.
SVAKA BILJKA, SVAKI IZDANAK, SVAKI PUPOLJAK JE JEDINKA ZA SEBE, I MOŽE IMATI IZRAŽENE SPECIFIČNOSTI. KADA SE KORISTE DRUGI PREPARATI NA BAZI AMINOKISELINA, ONI SE TEŠKO PRILAGOĐAVAJU TIM POSEBNOSTIMA. S DRUGE STRANE, TRAINER IMA TAKVU OSOBINU DA SE PRILAGODI SVAKOM STANJU, I RADI NA TOME DA BILO KOJI NARUŠENI BIOLOŠKI PROCES U BILJCI DOVEDE U RED.


U FENOFAZI POJAVA PRVIH LISTOVA MOŽE DOĆI DO NISKIH ILI VISOKIH TEMPERATURA, SUŠE, PREKOMERNE KOLIČINE VLAGE, I JOŠ JAKO PUNO FAKTORA ABIOTSKE/NEŽIVE PRIRODE KOJI UZROKUJU POREMEĆAJ NORMALNOG FUNKCIONISANJA PUPOLJAKA, I ONI MOGU BITI ZAUSTAVLJENI U RAZVOJU ILI OŠTEĆENI. REŠENJE JE DA KORISITMO TRAINER, ODNOSNO PUPOLJKE KOJI SU OGRANIČENI U RASTU I RAZVOJU POKRENEMO SA STIMULISANJEM PROCESA KOJI SU KOD NJIH ZAUSTAVLJENI ILI PROVODE SE SMANJENIM INTENZITETOM. E SAD, DOZA, ODNOSNO KOLIČINA KOJU TREBA PRIMENITI ZAVISI PRVENSTVENO OD STEPENA DO KOJEG SU NARUŠENI BIOLOŠKI PROCESI U BILJKAMA MALINE, ODSNOSNO NJIHOVIM IZDANCIMA I PUPOLJCIMA.
Da bi saznali potpunu sjajnost trenera, mehanizam po kojem on radi, šta sa njim možete postići i kada ga koristiti, onda sve ovo što ga čini potrebno je praktičnije objasniti.
Na prvom mestu to su aminokiseline, zašto su one potrebne u uzgoju biljaka maline, zatim specifično šta su to L-aminokiseline ili biljne? Nakon toga, treba predstaviti šta su peptidi, posebno stimulirajući ili signalni peptidi POSEBNA VRSTA U NJEGOVOM SASTAVU, ali i enzimatska hidroliza, odnosno vrhunska inovativna LISIVEG tehnologija, te koji su to odnosi aminokiselina najbolji za biljku.
Ovo nije uopšte komplikovano, ali je od suštinske važnosti da znate šta imate u rukama, i šta koristite, i na koji način da to primenite za najbolji rezultat.